Pesto

Vår basilika följer nu i oreganons fotspår. Förmodligen har näringsämnena i jorden tagit slut för vi har märkt att basilikans blad börjat få liksom torra fläckar. Eller så är det bristen av solljus som gjorde det. Hur som helst ville vi inte att allt slit med att växa upp basilikan skulle gå till spillo så vi gjorde en stor sats pesto idag.

image

image

Skörden gav cirka 5 dl färsk basilika och därför anpassade vi receptet efter den mängden.

Ingredienser:

5 dl färsk basilika (undvik för grova stammar)
2 klyftor vitlök
50 g pinjenötter
ca 1 dl olivolja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

100 g parmesanost (riven)

image

Skölj basilikan och kör sedan alla ingredienser förutom parmesanosten i en mixer. Riv osten och blanda sedan i. Smaka av och balansera eventuellt smak och konsistens med mer salt, peppar eller olja. Sedan är det klart och håller i kylskåp ca en vecka. Vet man att man inte hinner förbruka det inom den tiden kan man frysa ner det i portioner.

image

image

Gott till färsk bandpasta och pepparstekta kycklingbitar!

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.