Hamstringsmetoden

Förr visade Wollmar klart och tydligt att han var klar med maten genom att vinkar med händerna i luften. ”All done” var ett stödtecken som vi använde från de att Wollmar var typ fyra månader. Den senaste månaden har dock vår lilla spjuver signalerat att han är färdig på alla sätt annat än det som han använt i snart ett halvår. Knuffa undan tallriken eller faktiskt säga ”All done” tillhör de trevliga sätten och ur vår synvinkel helt acceptabla ersättare. Tyvärr kan de även vara att vända upp och ner på tallriken, hälla ut vatten/mjölk ur muggen, sitta och leka med maten, kasta mat på golven eller helt sonika försöka rymma från stolen. Jag tror inte att Wollmar är unik på något sätt med beteendet utan snarare att alla föräldrar kan känna igen sig i detta.

En annan vana som har börjat att växa fram är det som jag kallar för hamstringsmetoden (döpte den det idag så det är kanske inte så förankrat än). Den går ut på att barnet, då den uppnått en tillräcklig mättnadsgrad, smusslar ner mat på stolen och golvet så att den senare kan återvända för att äta när den blir hungrig igen. Tyvärr städar de flesta föräldrar undan maten/stashen innan den kommit till användning men jag tror att detta är en inbyggd överlevnadsstrategi som barn utagerar per automatik. Är ni skeptiska till min upptäckt? Testa själva om ni har barn! Undvik att städa undan maten på stolen och golvet och se vad som händer.

Frågan är nu om jag ska döpa fyndet till ”hamstringsmetoden” eller ”Fernandometoden”? Vad tror ni?

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.