Julmarknad – Steninge slott

Idag har vi varit på utflykt till Steninge Slott tillsammans med Högalidskyrkans öppna förskola.
9:40 samlades vi vid kyrkan och runt 10 for vi iväg med en fullpackad buss.

image
Det tog inte många minuter innan Wollmar däckade och sov ända till dess att vi kom fram till Steninge.

Slottet ligger en bit utanför Märsta och byggdes på slutet av 1800-talet. Det ända lilla vi fick reda på om slottet var att ritningarna gjordes av Tessin d.y. och att Gstav III:s hov besökte slottet vid ett flertal tillfällen.

image
När vi kom dit fick vi slå oss ner till bords och fick lite glögg och sedan en jultallrik. Alla barn kring vårt bord satt snällt och stilla och åt och var nöjda. Efter att barnen ätit klart fick de springa och leka lite i lokalen. Wollmar blev jagad av jämnåriga Sixten och de hade jätteroligt fram till dess att de krockade kring en kamin och det slutade i gråt.

image

image
Sedan gick vi upp en våning och gick runt på julmarknaden. Där fanns det mesta som finns på de flesta julmarknader. Inga överaskningar direkt men ändå trevligt. Vi köpte lite smått och gott att ha hemma och ge bort som presenter.

image
När det var färigshoppat tog vi en promenad runt slottet. På väg tillbaka till bussen knackade någon mig på axeln. Jag vände om och såg att det var Erik. Erik, Iris och Sara (mamman) hade också tagit en tur till Steninge slott. De var sugna att dra dit men det var fullt på bussen så de tog pendeln dit. En hemskt trevligt överaskning.

image

På bussturen hem somnade Wollmar än en gång och när vi promenerade hem fick vi den trevligaste överaskningen som dagen hade att erbjuda. Mia ringde och var nästan hemma. Hon kunde sluta tidigare idag och när vi väl kom hem hade hon redan lagat mat. Sjukt trevligt.

Nice dag!

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.