Dobidobiddobedooo

De senaste veckorna har Wollmar sjungit jättemycket. Så fort han leker ensam i sitt rum eller sitter och åker i vagnen så sitter han och ”sjunger”.
Han provar nya två-staviga ordkombinationer med ungefär samma melodi varje gång. Men ändå uppenbart ett försök till sång.

Miii-måå-mii-mååå, gick han omkring och sjöng hela kvällen igång.

I morse vaknade han klockan 5 och började joddla ”Dodi-dodi-dodi-dodi”. I säkert en halvtimme.

När han inte sjunger så pratar han. En ständig svada. Tyvärr så är det ganska lite som går att förstå. Det värsta är när han suttit och hållit låda en god stund och sedan vänder sig direkt till en av oss och avslutar ordflödet med en tydlig satsmelodi för en fråga. Och sedan håller han kvar ens blick och ser frågande ut.
Då är det ju verkligen någonting konkret han vill, och man är helt oförmögen att svara honom. Svarar man då fel, så kan han bli så förnärmad! Ofta är det ju liksom nära till hands att svara typ ”Jaha, är det vatten du vill ha”, och då märker ju han så tydligt att man inte fattar vad han säger.

Det är en ständig utmaning att vara förälder, framförallt det här med att njuta av nuet och inte bara längta framåt. Men. Det kommer bli både roligt och lite enklare när Wollmar blir bättre på att uttrycka sig. Så det så.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.