Det som är annorlunda

Jag mår ju riktigt bra den här graviditeten. Ibland känns det så konstigt, men jag vet ju också att alla graviditeter är olika.

Den här gången har jag själv gjorde några saker annorlunda också. Har såklart ingen aning om dessa förändringar gjort någon större skillnad i det stora hela, men ändå. Jag kommer göra om det om det blir fler planerade graviditeter, det är en sak som är säker.

För det första drog vi ner på andelen kött i vår kost redan månaderna innan vi började med själva barnabakandet. Vi har hört någonstans att man typ inte alls känner till det här med morgonillamående i asien, där man äter väldigt lite kött. Det var värt ett försök, och kanske funkade det?

Förra gången åt jag också bara folsyretillskottet som man ska, men inga andra kosttillskott förrän det var dags att börja med järntabletterna. Den här gången började jag istället med en tablett som innehöll den rekommenderade dosen folsyra, men också allt vad man kan tänka annat i vitamin- och mineralväg. Vi är annars väldigt emot multivitamintabletter som sådana, eftersom det finns mycket läkemedelsforskning som visar på att man får i sig allt man behöver bara man äter en normal varierad kost. Jag har varit på föreläsning med dietisten för svenska olympiska kommitén där hon hade belägg för att inte ens våra svenska elitatleter behöver kosttillskott, bara de har tid att äta allt som de faktiskt behöver. Förbränner man så mycket som dem, kanske det också vara svårt rent tidsmässigt att få till det.

Men i alla fall. Trött är jag ju ändå, liksom normalt graviditetstrött. Men ändå är det sån milsvid skillnad med hur jag mår nu och förra graviditeten. Får se länge fram, kanske gör tillskotten att jag fortsätter att vara lite piggare?

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.