Första förskoledagen

 

 

Så var första inskolningsdagen avklarad. Det gick faktiskt riktigt bra. Inte för att jag inte trodde att det skulle gå bra men jag är riktigt stolt över Wollmar och över hur duktig han var idag.

Vi kom dit vid 9 och hälsades välkomna av pedagogerna och även den person som kommer att vara ansvarspedagog för Wollmar. Wollmar fick utforska och leka och den närmsta timmen kom sedan de andra två barnen som skulle börja sin inskolning idag.

image

Efter mellis lekte vi vidare och sedan hade vi sångstund. Vid detta laget var Wollmar riktigt trött och trots mycket roliga låtar satt han mest lugn i mitt knä och lyssnade. Efter sångstunden var det dags för lunch och här kom dagens utmaning. Wollmar fick börja lära sig att vänta på alla innan maten och att sitta kvar tills alla var färdiga. Med tanke på hur trött han var blev denna utmaning lite för stor för honom.

Men sedan var det sovstund och Wollmar fick äntligen napp och snuttis. Detta fixade han galant och jag behövde inte ligga bredvid honom i mer än 10 minuter, trots skrikande barn som inte ville sova, till dess att han somnade. Sedan kunde jag helt enkelt lämna honom där och gå och ta en kopp te.

image

 

När han vaknade var jag på toaletten och enligt en av förskolelärarna hade han helt enkelt gått upp och traskat ut till dem och frågat efter mig. Sedan hade han suttit i dennes knä och gråtit en kortis eftersom jag inte fanns där och sedan tittat snällt medan ett annat barn ritade.

wpid-20140113_130717.jpg

Eftermiddagen flöt på utan anmärkning och efter mellis och lite till lek vinkade vi hejdå till alla (ett barn ville även krama Wollmar) och gick hem.

När vi sedan kom hem har han däremot varit jättekonstig. Först var han hur speedad som helst men efter middagen började han gråta och skrika om han inte fick vara mig. Mia dög inte och när han badade och jag lämnade honom med Mia i badrummet grät han som att jag verkligen övergett honom. Kanske har han en föraning om vart hela denna inskolningen är på väg?

 

 

Related Posts

Comments (2)

Så spännande att få följa era storbarns-äventyr (eh, storbarn… vad blir han då sen?) och tänka att när det väl är dags för oss är vi redan förberedda av er.

Tyvärr så tror jag att alla inskolningar är olika i och med att alla barn är olika.
Wollmar och de två andra som skolas in nu har helt olika upplevelser på områdena lek, sångstund, mat och sova.
Men jag är säker att det kommer att gå suveränt bra för Arvin när det väl är dags! 🙂

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.