Pottan

För någon vecka sedan frågade en av Wollmars förskolelärare Mia om Wollmar brukar kissa på pottan hemma. Mia, något förvånad, svarade att vi inte börjat med det än. Läraren berättade då om en lustig sak som hänt efter att jag lämnat honom samma morgon. Förutom Wollmar var det bara barn från storbarnsavdelningen på plats. Läraren frågade barnen om de skulle kissa innan de skulle klä på sig och gå ut. Då hade tydligen Wollmar sagt att han också ville sitta på pottan. Eftersom hon var lärare för storbarnen och inte visste vad Wollmar brukar göra hemma fick han följa med. Han fick hjälp att ta av sig byxor och blöja, satte sig på pottan, kissade och sa att han var färdig.

Sedan dess har han fått sitta på pottan några gånger i samband med att vi ändå går på toaletten. För det mesta har det inte hänt något, men igår fick han till det igår. Det är så hemskt kul och han känns som en så väldigt stor pojke när sånt här händer. Sedan är det ändå långt kvar innan han är blöjfri. Men bara grejen att han förstår lite vad som görs på pottan och vad som händer i kroppen är kul.

Får se hur detta utvecklar sig.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.