26-30 maj 2014

image

Idag (26 maj) gick förmiddagsutflykten till Eriksdalsbadet. Familjens stora grabbar badade, lillgrabben sov och mamman fick en stund i solen. En trevlig stund!

Wilfred firar sin ”bf” idag, idag skulle han alltså fötts om han kommit punktligt på utsatt datum. Men istället är han ju 10 dagar gammal redan. Tiden rusar fram!

Nu är vi hemma, Wollmar sover middag och Joseph har varit ute och sprungit. I eftermiddag blir det att gå ut i parken igen. Det sägs att det är sista dagen med sommarvärme, så det gäller att njuta!

Smekmånaden

Vi njuter av livets glada dagar. Sover gott på nätterna och gör utflykter på förmiddagarna. Wollmar har haft två kvällar med svårare att komma till ro, men det är svårt att veta om det är en syskonreaktion eller något som kommit ändå. Wilfred vill ammas två gånger per natt och sover däremellan.

Utflykterna gör vi för Wollmars skull. Han älskar att vara ute och leka. Att bara vara inne hela dagarna hade gett oss alla klaustrofobi. Och att vara ute i hemmaparken timme efter timme, dag efter dag, hade blivit sjukt långtråkigt. Wilfred får göra det han gör bäst – sova, äta, bajsa. Det kan han liksom göra lite varstans.

Att vara två vuxna hemma, ha härligt väder ute och två lätthanterliga barn kan nog verkligen klassas som tvåbarnslivets smekmånad. Vi förstår att det kommer komma förkylningar, tandbrott, stökiga nätter, vardagslivspussel och försenade tåg hem från Josephs jobb. Det kommer inte vara så här för alltid. Men vi ser till att ta vara på tiden som är just nu. Att det går att vara utvilad, tvåbarnsförälder och fullkomligt lycklig.

Idag följde vi med Högalidskyrkans Öppna Förskola på utflykt till Djurgården och Rosendahls Trädgård. Det var samling och musikstund under äppelträden och sedan picknick. Eftersom det var mitt på dagen somnade Wollmar efter sångstunden och några pannkakor. Han vinkade till alla i ringen och ropade:
“Hejdå alla pojkar! Napp och Sinni (=hans snuttefult), sova vagnen!”

Och så la vi honom i vagnen och han somnade bums. När vi sen skulle gå tog vi Wilfred i sjalen, satte in skötväskan i mjukliften och satte i korgen under vagnen och rullade iväg. Det funkar faktiskt oerhört smidigt. Jag tror inte att vi hade känt oss mindre som en cirkus som vi hade haft syskonvagn i alla fall.

Imorgon ska Wollmar gå till förskolan eftersom han bett om det i flera dagar. Sedan blir det långhelg hemma med oss, och Farmor&Siya som kommer på fredag.

image

Bli bröskmjölksdonator

Nu har jag äntligen fått tummen ur och tagit kontakt med modersmjölkcentralen. De kommer skicka hem ett startpaket till mig. Först av allt måste jag göra en hälsodeklaration  och sedan gå och lämna några  blodprov. Sen är det bara att börja pumpa och donera! Burkar att förvara mjölken i får man av dem, och de kan också komma och hämta mjölken hemma hos mig som donator. Men vi har så liten frys och så nära till sös, så jag kommer nog gå dit och lämna.

Vi hade BVC-sköterskan Lisa här nyss. Wilfred har gått upp till 3490 gram, en god 300-grams uppgång sedan förra onsdagen. Kändes superbra,  framförallt eftersom han gärna sover 5-6 timmar i sträck på nätterna. Nu kan vi alla sova gott, med gott samvete! Hade han gått upp dåligt hade jag känt att jag behövde väcka honom.

wpid-IMG_20121221_090551.jpg

Så. Mitt egna ammade barn mår bra, och snart får jag bidra med mjölk till någon liten prematurföding också. Känns fint!

Heja heja!

image

Joseph har nyss klarat av sin första mara. Vi var hejarklack, svärföräldrarna,  barnen och jag. Joseph såg erhört stark och pigg ut vid 31 kilometer där vi stod. Wollmar den stackaren bröt ihop fullständigt av att ha hejat så mycket för att bara få en kort puss och sedan se sin Daddy springa vidare.

Nu är Wollmar ute i parken med farmor och Siya, Joseph är förhoppningsvis på väg hem helskinnad och jag och Wilfred har en amningspaus.

Ikväll blir det thaimat och tårta!

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *