Semesterlängtan

Svensk sommar är, som de flesta känner till, mycket nyckfull. Den kan vara det absolut bästa med sol och värme i 12 veckor som liknar sydeuropa eller så kan det begränsas till en enda dag. Så problemet för oss som är lediga några specifika semesterveckor under sommaren är att lycka pricka in de soliga och fina dagarna.
Men det har hänt oss alla att man sitter där på jobbet den dagen sommaren kommer och man kan inget annat göra än att titta ut genom fönstret och i bästa fall äta lunchen ute.
Så är det nu. För mig. Sommaren kom i helgen och det var ju hur härligt som helst. Men måndagen har aldrig varit så måndagsaktig. De som började sin semester denna veckan är nog hemskt nöjda. Men semestern handlar ju inte enbart om sol, bad och värme. Det handlar om vila, tid till sig själv och familjen, vänner och att hitta på roliga saker. Semester är helt enkelt tid att prioritera allt det som betyder något. Men visst hjälper det med goda väderförhållanden hur denna period.

Min semester är ungefär tre veckor bort. För att vara precis så är den 13 arbetsdagar och 17 kalenderdagar bort.
Längtar jag? JA!
Blir det bättre av att Mia är föräldrarledig med Wilfred? NEJ!
Blir det ännu värre av att hon hittar på roliga saker med båda barnen? JA!

Men det unnar jag dem. I och med att jag hade så underbart väder under min föräldrarledighet med Wollmar förra våren och sommaren är det skönt att Mia får det med nu. Hade ju inte varit bättre om de hade skitväder. Men visst är man avundsjuk på alla som är lediga just nu. What to do?

Är ni lediga nu? Vore kul att höra vad ni hittar på på er sommarledighet. Skriv gärna en rad så kan jag drömma bort mig på jobbet ett tag!

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.