Bärfisdalen pch blåbärshimlen

Idag hade Wollmars feber lagt sig och eftersom vi avfärdade hans tillfälliga febertopp igår till ”han får en ny tand” tog jag med mig honom till mormor för att plocka blåbär. Moster Fia och hennes Jareer joinade oss och snart var vi alla ute i blåbärsskogen bakom Tumba bruk. Det var Jareers första utflykt i svensk skog och första möte med svenska färska blåbär.
Vad är mitt utlåtande kring årets blåbär? Ganska mycket bär generellt men ganska glest mellan bären. Man kunde inte direkt sitta på en plats och fylla en halvlitersbruk till häften som man ibland kan. Bären som sådana var inte jätte stora och verkar fastnat någonstans mellan blomma och bär (som Mia utryckte det när hon rensade genom dem när vi kom hem).
För min del blev det inte så jätte mycket plockat eftersom jag hade Wollmar att passa. Mormor och jag växlade med att ha koll på honom och delade sedan på våra resultat. Wollmar stortrivdes i blåbärsskogen och plockade och åt och åt och plockade.
Vädret var fint och jag såg inte en enda mygga. Tyvärr plockade jag bort minst 8 fästingar från mig själv under dagens gång och fick dra loss en som hade bitit sig fast på Wollmar när vi kom hem.
Wollmar sov cirka en timme medan vi andra plockade och sedan åt vi en härlig knytislunch tillsammans.

image

Efter maten gick vi längre in i skogen och som synd var hittade vi en ännu bättre plats för plockning. Att vi inte var där från början! Den första platsen var helt OK men det fanns på tok för många bärfisar. I djupskogsplatsen var det större bär, tätare ihop och färre bärfisar. Men tyvärr höll Wollmar på att bli less på det hela och våra ryggar orkade inte med mer plockande.

Det var skönt att få komma hem till Mia och Wilfred och Wollmar och jag tog en dusch och kollade fästingstatus innan det var läggdags (mer läggdags för Wollmar än för mig). Nu är ju baaa frågan vad vi ska göra med bären? Det blev inte jätte mycket och vi överväger nog att göra sylt på rubbet. Här ni några bättre förslag? 

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.