Kyckling med parmesan och ajvar relish

Trots att det efterfrågats mer fiskrecept blir det idag ett kycklingrecept. Jag tycker personligen att det är svårt att laga fisk när jag är hemma med barn. Förbereder jag middagen när tvååringen är på förskolan och jag är ensam med bebisen, då behöver maten vara av sådan art att den liksom mår bra av att stå och gotta sig i några timmar innan servering. Och jag har inga sådana bra fiskrecept. Och annars kräver fisktillagning lite finess och precision, och då tycker jag personligen att vår familjesituation kräver två vuxna hemma så att en (läs Joseph) kan koncentrera sig på fisken.

Dagens rätt, i alla fall, innehåller:
image

Fyra portioner ris enligt anvisningarna på paketet

500 g kyckling
1 zuchini
Körsbärstomater (typ så många som blev över i paketet från i måndags…)
100 g parmesan (tips, kör ohemult mycket parmesan i stor bit i ostdisk och frys ner i kuber…)
1 liten vitlöksklyfta, hackad
flagad mandel
1,5 dl Ajvar relish, mild
3 msk creme fraiche

salt, peppar, en skvätt vin, chili och sånt som man kan smaka av med…

1. Koka riset

2. Skär kycklingen i bitar. Marinera i en skvätt vitt vin, två rågade matskedar med ajvar, vitlöksklyftan, 1 tsk salt och lite peppar ca 30 minuter. Stek sedan sedan tills kycklingen är genomgjord.

3. Skär zuchinin i bitar, häll på salt (1 tsk) och låt stå. Enligt min mening mår zuchini alltid bra av att saltas och få vätska av sig ca 30 minuter. Låt den sedan rinna av på papper och torka bort överflödigt salt. Fräs bitarna så att de får lite färg.

3. Blanda kyckling och zuchini, parmesan, resten av ajvar relishen och creme fraiche i en gryta. Späd med vatten om du vill ha det såsigare. Koka upp.

4. Servera med kycklingen och såsen med riset, tomaterna och flagad mandel på toppen.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.