Rädda stelnad gelatin

Idag gjorde vi en jordgubbstarte. När jag skulle ta ut gelatinet för att hälla på det hade den redan hunnit att stelna. Jag som hade kollat den så många gånger och bara på någon minut hade den gått för långt.
Jag googlade runt på internet om det fanns något knep för att rädda situationen eller om jag skulle bli tvungen att börja om men hittade inget. Så jag tänkte till lite och chansade på ett vattenbad.

Jag tog helt enkelt varmt vatten från kranen i en kastrull och satte det på upp värmning. Sedan tog jag kastrullen med min gelé och la ner kastrullen i vattenbadet och rörde om. Efter bara några sekunder märkte jag hur gelén smälte och efter någon minut var den helt rinnig igen. Sedan kunde jag bara använda den som det var tänkt och den stelnade bra på nytt. Räddningen funkade hur bra som helst.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.