Hel ugnsgrillad kyckling med potatiskroketter

Jag veckoplanerar ju våra menyer just nu, och har bestämt att testa en massa nya saker. Den här veckan har vi grekiskt tema!

Hel ugnsgrillad kyckling
1 hel kyckling
1 msk oregano
1 tsk salt
1tsk peppar
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
0,75 dl olivolja

Ta ut kycklingen ur paketet och lägg den på ett ugnssäkert fat.
Blanda alla kryddor.
Finhacka vitlöken.
Pensla kycklingen med olivoljan. Blanda ihop kryddorna och vitlöken. Rubba in kryddblandningen med händerna.
Värm ugnen till 175 grader, ställ in kycklingen i mitten och tillaga i 1-1,5 timme beroende på hur stor kycklingen är.

servera med…

Potatiskroketter
8 stora potatisar
2 ägg
200 gram fetaost
1 knippa persilja
salt, peppar
mjöl
olja till stekning
image

Koka potatisen, skala den efter kokningen. Mosa till en slät puré. Tillsätt persilja, ihopvispade ägg, salt, peppar och söndersmulad ost. Behövs det något för att få ihop potatisblandningen till en smet, tillsätt lite olivolja.
Forma till pannbiffsstora kroketter, vänd i mjöl och stek sedan i het olja.
Låt rinna av innan servering.

Hela rätten blir saftig och god och man behöver ingen sås, men servera gärna med blandade färska grönsaker.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.