Linssoppa för många

Idag frångår jag vårt grekiska tema på maten och gör en Elvira-inspirerad insoppa. En gång i veckan vill jag äta soppa, och en gång i veckan vill jag äta vegetariskt, det är en del av min vecko-middagsplanering.
Idag får vi besök av min kusin+spouse från London, och eftersom mina systrar var tänkta att komma också och en av dem är vegetarian, föll valet av middagsmat på storkok+soppa+vegetariskt=linssoppa.
Nu har visserligen båda mina äldsta systrar (och då också vegetarianen) fått förhinder, så vi blir inte så himla många. Men ändå. Linssoppa är väldigt gott.

I dagens linssoppa (räknat på 8 personer)
300 gram röda linser
7 potatisar
7 morötter
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 liter vatten
2 buljongtärningar
1 tsk salt
Olja till stekning
1 msk spiskummin
1 msk ingefära
1 msk paprikapulver
1 msk malen koriander

Börja med att hacka lök och vitlök och skala potatis och morot. Skär morötterna i slantar, potatisarna i sked-vänliga bitar. Fräs i oljan tills de börjar bli mjuka. Häll i alla kryddorna och låt dem fräsa med. Tillsätt linserna, blanda runt och häll sedan över vatten, salt och buljongtärningarna. Lägg sist i potatisen.

Låt koka tills allt känns mjukt. Tillsätt mer salt och kryddor efter smak. Smaka eventuellt av med lite citron och eller en sked socker. Tillsätt peppar om du önskar.

Behöver soppan spädas, häll på mer vatten.

Servera med bröd, smör och ost.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.