Nötchokladsnittar

Nötchokladsnittar

När jag får välja vad jag själv vill baka i söt-fika-väg bakar jag småkakor. Mjuka kakor känns generellt lite tråkigt (alltså typ sockerkaka) och ska man lyxa till det med något mer vräkigt så tickar ofta innehåller iväg mot skyhöga mängder socker och fett. Vilket jag alltså inte på något sätt är emot, men vi försöker hålla oss till att fika sådant på helgerna och då vägs kak-fika lika mot till exempel godis. Någon måtta får det ändå vara.

Småkakor däremot! Det är väl inte direkt nyttigt, men det går i alla fall lätt att begränsa. En liten kaka till kaffet, liksom.

Idag testade jag ett nytt recept! Nötchokladsnittar!

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk kakao (jag tror man skulle kunna ta mer också)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl hasselnötter (finhackade)
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här:

Rör först smör och socker poröst. Tillsätt ägget och blanda ihop.
Rör ihop kakao, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver i en skål och häll över blandningen i smeten.
Vänd sist i nöthacket och kokosflingorna.

Ta en brasspanna eller annan djup ugnsform och lägg ett bakplåtspapper i botten. Smöra pappret något (jag använde flytande margarin) och tryck sedan ut kaksmeten med händerna så att den täcker pappret. Ha gärna en liten kant kvar av pappret som går upp över formens kanter.

Baka i mitten av ugnen på 200 grader i 12 minuter.
Lyft upp kakan från formen (lyft i pappret) och skär genast upp kakan i rutor medan den är varm.

image

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.