Parmesanbakad fisk med citronsås

Parmesanbakad fisk med citronsås

Jag jobbar vidare med fiskrecept som går att förbereda och som kräver mycket lite aktiv matlagning nära inpå serveringen. Det blir lättare så med två små barn. I det här fallet har jag vägt och mätt upp alla torra varor och kokat upp buljongen kvällen innan. Såsen gjorde jag imorse och ”monteringen” själva fisken i ugnsformen gjordes strax innan förskolehämtningen. Riset (i riskokare som stänger av sig själv när det är klart) fick koka medan jag hämtade på förskolan.Parmesanbakad fisk med citronsås.

Ingredienser för 4 portioner:

Ris för 4 personer, kokat enligt anvisningarna på paketet

Citronsås:

1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong (Buljongtärning+vatten)
2 msk matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 kryddmått malen vitpeppar
2 msk citronsaft
Smält fettet i en kastrull, rör ner mjölet. Späd lite i taget med buljongen och rör om och låt koka upp mellan varje spädning. Koka några minuter, tillsätt grädden, salt, peppar och citron.

Fisk med parmesantäcke

400 g fryst vit fisk i filé
1 tsk salt
2-3 msk torkad basilika
1 dl riven parmesan
Rivet citronskal av en halv citron
1 dl ströbröd
2 msk vatten

+400 g frysta haricot verts tillredda enligt anvisningen på förpackningen

Sätt på ugnen på 200 grader. Halvtina fisken (för min del innebär det att den fått tina i kylskåo sedan kvällen innan). Skär den i fyra delar och lägg i en ugnssäker form.
Blanda salt, basilika, parmesan och citronskalet och vattnet.
Lägg parmesanblandningen över fisken.
Häll såsen runt omkring.
Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

Servera tillsammans med riset och bönorna.
image

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.