Tacksägarmåndag

Under helgen har jag fått ta till mig en del tankar om hur jag och vi framstår på bloggen och via sociala medier och hur bilden av mig kan upplevas av andra. Tankar om hur en persons vardag kan bli till press och stress för andra. Jag hoppas att ni alla förstår att det som framställs på en blogg aldrig kan vara hela sanningen och att man aldrig eller sällan väljer att visa upp sig själv i dålig dager. Jag vill ALDRIG framställa vårt liv som ”det rätta” sättet att leva. Däremot är vi ju såklart i många avseenden själva övertygade om att vi gör rätt för vår familj, annars hade vi naturligtvis gjort annorlunda. Och de områden vi inte är övertygade om att vi gör, för oss och enbart oss, på det rätta sättet – där kämpar vi ju med att hitta fram. Typ som med trotset.

Nu fick ni er till livs en liten måndagsdisclaimer. Och i samma andetag tänkte jag ändå slänga ur mig ett ”borde”.
Alla BORDE säga TACK oftare, okej? Som anställd inom vården vet jag att man får ett tack once in a blue moon, och att det då betyder vansinnigt mycket. Hemma har jag en liten handgjord ljusstake jag fick av en patient precis innan jag gick på gravidledigt i våras. Den tittar jag på ibland och det värmer så otroligt inombords.

Det behöver naturligtvis inte vara något dyrt eller ens köpt, ett tack kan vara bara ord. Men fram ska det, tacket. För visst är vi tacksamma till många, när vi väl tänker efter?

Idag är en tacksägarmåndag i familjen Fernando.
1. Wollmars ansvarspedagog har hastigt och lustigt blivit förflyttad till en annan avdelning från och med om någon vecka. Joseph ska på Wollmars utvecklingssamtal med henne idag och vi tänkte lämna över en blomma, en hudvårdsprodukt och ett kort med våra ärliga tankar om hennes förträfflighet. Hon är verkligen en underbar person!

image

2. Nu är det dags att pallra mig iväg till SÖS. Avdelningen för planerade snitt och BB-avdelningen ska få varsin påse godis för personalen att dela på. Observera, MED PAPPER. Jag skulle i alla fall personligen inte vilja ha smågodis som en patient gått och fingrat på. Kanske bara är jag som är sån. Men ändå.

image

Finns det någon du borde säga tack till? Gör’t bara!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.