Mias juliga fiskkakor

Jag har letat och letat efter ett fiskbullerecept motsvarande julköttbullar, om ni fattar. Någonslags julkryddning på fiskfärsbiffar.
Jag hittade ingen, så jag testade att göra ett eget recept. Och vet ni vad? Det blev bra!

Ingredienser
400 g fryst vit fisk (tinad och avrunnen och mald till färs)
1 ägg
0,5 gul lök (inte en jättestor lök)
2 msk maizena
1 msk vetemjöl
2 msk dill
2 rågade kryddmått malen kryddpeppar
1 msk citron
1 tsk salt
Mycket smör och olja att steka i.

Gör såhär:
Kör alla ingredienser till en slät smet i matberedare. Kan vara så att man får köra i omgångar beroende på matberedarens/mixerns storlek.
Hetta upp en stekpanna och smält en stor klick smör och häll över olja.
Forma sedan små biffar med händerna och stek i medelvärme tills biffarna fått fin färg och god ”stuns” utan att ha blivit för hårda.

Servera ljumma till övrig julmat!
Till nästa gång ska jag nog överväga att ha i en klick senap i smeten också, men annars blev det faktiskt bra redan som det blev! Var så goda juliga fiskkakor!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.