Lustiga saker på en trettondagsafton

Ju äldre barnen desto roligare saker man kan vara med om då man får ta del av alla roliga saker de säger, hittar på och snappar upp.

Wollmar lekte med siya idag och fick låna en miniräknare. Han satt och pillade med den och utbrast efter ett tag att han ”synkar den med med siyas mobil”. Vänta nu! Hur och eller var har han snappat upp ordet synkning och vad tror han att det betyder? Lyckad tillämpning i alla fall.

 

Tidigare under dagen pratade han med Mia om hur olika hus kan vara. Hon berättade att de kan vara stora och rymma många lägenheter som vårt hus men de kan också vara mindre för en familj. I utveckligen kring skillnaderna berättade Mia att farmor och siya har egen tvättmaskin och då undrade Wollmar var den fanns.
”Den finns ju i tvättstugan”, svarade Mia.
”Var är den?”, undrade Wollmar.
”Den är ju här borta. Det ser inte ut som vår tvättstuga, men de kallar den för det”
”Men det är en låtsastvättstuga”, konstaterade Wollmar och tyckte sig ha förstått. När farmor senare berättade att hon skulle gå till tvättstugan frågade han om de hade en annan tvättstuga.

På kvällen när vi tittade på barnprogram handlade det om barn som skulle visa upp sina talanger. Fröken i programmet sa att en talang kunde vara vad som helst och vara det man tycker bäst om att göra i hela världen. Jag drog ut Wollmars napp och frågade om han hade någon särskild talang och det fanns något som han tyckte om bäst i hela världen. Hans svar fick mig nästan att dö söt-döden.

”Jag gillar att sova”

 

En liten bonus till dagens inlägg är dagens efterrätt som kanske inte är mitt bästa upplägg.

image

 

Tur att jag hade jordnötskrokant att täcka över härligheten.
image

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.