Chokladhemlis

På Josephs jobb och en av mina tidigare arbetsplatser fanns fenomenet fredagsfika. Någon bjuder på sötfika eller frukostfika och livet blir liksom lite mer glamoröst på fredagar. Så har vi det tyvärr inte där jag jobbar nu.

Jag har märkt att jag har rätt bra självdisciplin när det kommer till sötsaker. Vi äter inte fika eller desserter i veckan och jag brukar undvika att fika onödiga saker på jobbet, saker som jag inte egentligen gillar så mycket men som ändå kan slinka ner bara för att det bjuds just på jobbet. Jag förstår att det här med sötsaksdisciplin inte är självklart för alla.
image

Efter julen fick vi en Aladdinask över och jag tog med den till jobbet. Nu kompenserar jag mig själv för bristen på fredagsfika på mitt jobb med att varje fredag bjuda mig själv på tre praliner ur asken. Det känns så lyxigt att det är en av grejerna jag ser fram emot redan när jag går till jobbet på fredagsmorgonen.

Det knasiga är ju att på fredagskvällen sen kan jag både unna mig det ena och det tredje i godsaksväg, så det är inte att de där fredagspralinerna är det enda godis jag får på en vecka.

Men det är verkligen något speciellt med att få den där lilla hemliga lyxen på jobbet.

Är det någon annan som har något liknande?

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.