Pizza med bönbas

Idag gjorde vi pizza till middag och testade att grunda med en bönmix istället för den traditionella tomatsåsen.
Receptet kommer från DNs matsök och funkar som ett alternativ lösning, framför allt om man inte har tid att koka en tomatsås från grunden.

Detta behöver du:
2 dl canellibönor
1 dl crème fraiche
1 ekologisk citron, finrivet skal och saft
½ tsk salt

Om bönorna är från konserv, spola av dem väl innan du mixar dem till len puré tillsammans med crème fraiche, citronsaft, –skal och salt.

Bred ut på pizzan och ha på valfri topping, gärna några körsbärstomater så att tomatsmaken kommer med.
Vi hade innankromet från färska salsiccia, skivad zucchini som saltats och dragit i någon timme (sedan torkat av) och oliver. Sedan på med ost (förslagsvis blandning av riven mozzarella och parmesan) och ha på några körsbärstomater till slut.
Grädda gärna på en baksten hög i ugnen på hög värme.

image

Tror att jag föredrar en pizza med tomatsåsbas, men det är alltid kul med omväxling.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.