Att fostra en fanatiker…

Vi är troende och går till kyrkan på söndagar. Nuförtiden långt ifrån varje söndag, vi kryssar mellan förkylningar, dödströtthet efter skitnätter och annat som kommer emellan. Men då och då dyker vi upp på gudstjänst i församligen vi kallar vår.

I den församling vi tillhör får alla ta del av nattvard. Jag vet att inom andra kristna församlingskategorier är nattvarden bara för vuxna och ungdomar som hunnit konfirmera sig, till exempel. Men hos oss är alla välkomna, även barn. Vår pastor resonerade som så, att den inte finns vuxna som  förstår hela innebörden med nattvarden, och att barn lika gärna kan förstå innebörden precis lika bra på sitt egna vis.

Vi brukar alltså gå fram hela familjen, och om Wollmar vill ta nattvard så får han det.

När vi kom in i kyrkan senast utbrast Wollmar ”Jag vill äta någonting. Jag vill ha Kristi Kropp! Heh, du kanske kan få en banan? Och senare under gudstjänsten, när vi faktiskt var framme för nattvarden utbrast han igen så att alla kunde höra ”Nu har alla fått blod!”

Det är ju rätt gulligt, men vi kände ganska med en gång att de där meningarna skulle vi ogärna vilja att Wollmar gick omkring och sa på förskolan. Även om det är oskyldigt på alla sätt, så hade det känts som att vi genast hade blivit stämplade som någonslags religiösa extremister. Haha.

Idag ska Joseph till kyrkan och jag och barnen ska hem till min mamma. Trevlig söndag på er!

 

 

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.