En helg med päronen

Mina föräldrar har varit på besök sedan i torsdags, vilket har varit hemskt roligt men har också resulterat i mindre bloggande.
Det är skönt att få lite avlastning och exempelvis kunna gå på toaletten själv eller få duscha trots att barnen är vakna. Men det bästa är nog ändå att se hur glada pojkarna är att få umgås och vara nära personer som de älskar och som älskar dem.

Det har hänt en hel del saker den här helgen med Wilfred och hans utveckling. Dels har börjat att släppa taget när han står och dels han börjat att prata mer och mer. Kanske inte så jätte tydliga ord, men man hör att han lyssnar på orden och försöker att härma den. Sedan har det varit mest så att han härmar ett ord tre fyra gånger på raken och sedan hör man inte ett jota av det efter det. Orden som har kommit och lika fort gått var: ”share” = chair (stol), ”teeee” = tree, ”oo-mar” = Wollmar, och ”Ah-ter” = water. Men det kanske kommer allt på samma gång vid ett senare tillfälle. Till det hela har han börjat att leka lite mer med eftertanke. Istället för att bara riva ner allt från hyllorna, stoppa det i munnen och sedan slänga det för att smaka/slabba på nästa leksak har han börjat att plocka och pilla på saker och ställa dem i/på andra saker. Exempelvis brukar han stå och plocka djur och andra saker och stoppa in dem i ladugården. Just detta hände kanske inte helt plötsligt över helgen utan har krupit fram mer och mer. Men det har varit mycket mer framträdande de senaste dagarna att han vill leka som storebror. Han har till och med fått leka med Wollmar! Wollmar bjöd in honom att leka med hans nya färja och den leken gick på utan större sammanbrott från någon sida.

Vad har vi gjort i helgen då? Inga märkvärdigheter egentligen. Vi har klippt pojkarnas hår, haft städdag med bostadsrättsföreningen, promenerat, lekt hemma, lekt ute, haft besök av vänner från Huddinge, varit på öppna förskolan och ätit god mat. Idag var det till och med premiär för glass på 18 smaker.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.