Långärmade t-shirts och andra kläder

Hörrni, vad har era barn på sig på förskolan? Eller, vad har era barn på sig en vanlig dag hemma?
Är det långärmade t-shirts?

Det är ett litet speciellt plagg, eller hur?
Det är ganska tunt, inte för varmt, men täcker ändå armarna vilket är bra för att vi kalla svenskar hade frusit annars.

Men vuxna använder ju knappt långärmade t-shirts, eller hur?
Jag använder ju arbetskläder på jobbet, så sedan jag började jobba som fysioterapeut för åtta år sedan har min garderob krympt. Men får jag välja själv vad jag ska ha på mig, och det inte är kläder som jag ska ha hemma till att bara sköta hushållet och leka med barnen, då väljer jag helst typ kjol, linne och en kofta.

Men sedan barnen kom blir påklädningsproceduren allt mer såhär: aha, där ligger ett par byxor. Åh, bra, en tröja, den tar jag!
Till föräldraledigheterna har både jag och Joseph aktivt köpt på oss ”föräldraledighetskläder”. Såna som är lätta att få på och av, som tål att tvättas evinnerligt många gånger och som är sådär lite mitt emellan varma och svala. Långärmade t-shirts. Byxor i stretchmaterial.

Och barnen, det är ju byxor och långärmade t-shirts de har mest hela tiden. Ja, långärmade bodys kanske mest för Wilfreds del dårå, men det är ju typ samma sak.

Efter två ganska täta graviditeter och kroppsförändringstider har jag ett ganska dåligt urval av kläder som passar bra och som fortfarande är snygga och hyfsat moderiktiga. Men så bryr jag mig nuförtiden ganska lite. Eller, ja, egentligen bryr jag mig en himla massa. Men jag orkar inte prioritera tid och pengar på att shoppa när jag jag hela mina arbetsveckor går omkring i landstingskläder, en del dagar tar mig till och från jobbet i träningskläder och på helgerna mest sitter i en sandlåda.

Ibland drömmer jag om att byta yrkesbana så att jag kan få sitta där på jobbet med målade naglar och en snygg kjol.

Hur har ni andra småbarnsföräldrar det med kläder?

Comments (4)

Har tänkt samma tanke många gånger. Arbetar som förskollärare på en utomhusförskola så det är slitstarkt, bekvämt och funktionellt som gäller. Som föräldraledig är det ungefär samma tema men mer mjukisbyxor hemma som funkar att krypa runt i på golvet.
När föräldrar hämtar på förskolan i fina ”kontorskläder” tänker jag ofta att det hade varit härligt att vara lite uppklädd till vardags men inser snabbt att det inte är jag. Känner sig desto finare när det väl händer att man klär upp sig lite 🙂
/Johanna

Åh, ja, det är sant att det nog blir mindre skillnad mellan jobb-vardagskläder och finkläder om en har kontorsfinkläder till vardags. Så det kanske är fördelen för oss?

”Ibland drömmer jag om att byta yrkesbana så att jag kan få sitta där på jobbet med målade naglar och en snygg kjol” posted by Josephsf… gillar att ni är så genusmedvetna ;D
Jag drömmer också om att få gå runt i klänningar! (Det gör jag ju visserligen i den snygga landstingsklänningen… men men)… en kompis till mig har skaffat jobb på nån skönhetsklinik som syrra så hon går numera runt med målade naglar osv. Så helt omöjligt är det ju inte trots vårdyrken..
Jag har nästan alltid fina örhängen och halsband på mig på jobbet för att jag tycker om det och det får mig att känna mig mindre glåmig i de där landstingskläderna.

Ha ha! Ja det är inte helt lätt att veta vem som är inloggad och var.
Men jag önskar faktiskt också att jag fick vara mer finklädd på mitt jobb. På förra avdelningen jag var på hade vi fancy-friday då de flesta klädde upp och fick vara granna. Men det var då…

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.