Nära skjuter ingen hare å sådär

imageOm en vecka fyller Wilfred ett år. Ett år sedan den där sommarvarma vårdagen då vi hand i hand promenerad upp till Södersjukhuset med pirr i magen. Så himla fina minnen.

Det är också snart ett år sen jag började träna igen efter graviditeten. Det var ju aldrig så att jag faktiskt slutade, men preggoträning och vanlig träning är inte samma sak, inte för mig i alla fall.

Hur jag tränade fram till Midnattsloppet i augusti kan ni läsa om här. I augusti gjorde jag ett schema för min löpträning. Schemat har hängt på kylskåpet och har noga blivit kryssat för utförda löppass. De gröna fälten är träningspass som inte blivit av på grund av sjukdom och under en vecka på grund av semester.

Imorgon är det exakt två veckor kvar.

Jag har ont i foten. Jag fick ont i vänsterfoten efter att ha sprungit 21 km förra fredagen. Sedan dess har jag vilat, och så sprang jag till jobbet först idag.

Jag fick ont igen. Inte alls akut egentligen, men tillräckligt för att jag tar det som en varningssignal. Därför ställer jag nu in de sista löp-passen inför loppet och prioriterar rehabträning, knäkontroll och fotstabilitet. Inte för att det kommer hinna hända så mycket, men mest för att känna att jag faktiskt gör något alls. 

Hm.

Jag började springa inför Göteborgsvarvet helt förutsättningslöst, ville testa om jag kunde och hade målet att mest av allt komma runt. Efter att ha klarat två 21 kms-pass på prick 120 minuter respektive 121 minuter så hoppas jag så varmt och innerligt att jag klarar det under två timmar. Hur blev det så här? Nu har jag ju helt plötsligt lite press på mig själv!

Ett tids-mål och en ont fot. Gah. Nu är det något som jag vill så gärna.

Är ni i Göteborg den 23 maj så är ni helt enkelt skyldiga mig lite påhejning. Okej??

 

 

 

 

 

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.