Små nattliga misstag

Ni vet hur man ibland gör lite tokiga saker när man lider av sömnbrist. Nu var i och för sig natten ganska lugn men vi hade en bökig period vid ett tiden och jag kan inte påstå att jag hade alla hästar i stallet då.

Så här var det:
Få fort jag la mig vaknade Wilfred och hade svårt att komma till ro. Han ville inte sova själv och hos mig vände han och vred sig i säkert en halvtimma. Kort efter att vi somnat vaknade jag av att Wollmar grät. Han ropade efter farmor och sa: ”Jag vill se, jag vill se. Jag vill se sängen!”
Det var nämligen lite för mörkt i hans rum och Wollmar kunde inte hitta sin borttappade napp och snuttis. Jag drog upp mörkläggningsdrapperiet en bit och hjälpte honom komma till ro igen.
Men redan några minuter senare kom han till min säng och la sig med Wilfred och mig. Några minuter senare var det dags att dricka vatten, och kort efter det lite vatten till. Trött som jag var förstod jag ändå att det fanns en risk för en överfull blöja och eventuell kissläckage i sängen. Så jag bytte blöjan och sedan somna vi alla om.
På morgonen var det dags för alla att gå på toaletten/pottan. Som vanligt var Wollmar motvillig men efter lite övertalning kom vi överens att vi alla skulle ner. Jag bar ner Wilfred och satte honom på pottan medan Wollmar klättrade långsamt ner för trapporna själv.
Efter ett tag hörde jag att det rann vatten ner för trappan och trodde att Wollmar hade vält över en flaska eller vattenkanna eller något sådant. Jag skyndade mig dit och upptäcker att det är han som kissar och det rinner genom byxorna. Upprörd och stressade skäller jag och rycker med honom till toaletten. Varför kunde du inte hålla dig till dess att du kom till toaletten? Har du knäppt upp blöjan själv? Var blöjan såpass överfull att det läcker ut?

När jag klädde av honom upptäckte jag det bittra sanningen. Blöjan var påsatt ut och in. Och eftersom det inte fanns någon kiss i sängen innebär det att han faktiskt höll sig ända fram tills att han kissade i trappen. Mea culpa. Skamsen, bad jag om ursäkt och vi pratade om att han hade hållit sig nästan hela natten. Imorgon ska han få gå på pottan först så får lillebror hålla sig.

Related Posts

Comments (2)

Men haha! Knäppis! Blöjan ut och in? Hahaha. Stackars Wollmar.

Åh, vad skönt det är att få läsa (och skratta åt) att fler än man själv gör misstag ibland. 😀

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.