Rakknivset – ett år senare

Förra året fick jag ett rakset av Mia i födelsedagspresent. Så här lite mer än ett år senare tänkte jag att det vore på sin plats med en utvärdering.

1) Rakar mig fortfarande regelbundet med kniven?
– Ja det gör jag. Men i och med att det tar längre tid att raka sig med raktvål och kniv (ca 20 minuter) händer att jag tar med mig min gilettehyvel och rakskum om jag ska raka mig någonstans där jag varken har tid eller lust att stå för länge (typ badhuset).
Visst, jag har aldrig skurit mig såpass mycket som jag gjorde i början. Särskilt när man precis bytt till nytt rakblad som är übervass. Men nu har jag fått till känslan för det med.

2) Var det så billigt som jag påstod?
Jag skrev då att fem rakblad som kostade 19 kr skulle räcka i ett år. Faktum är att jag på det senaste året (+ 2 månader) enbart använt 3 av de fem rakbladen vilket i min mening gör kostnaden för rakblad försumbar.
Raktvålen som kostade runt 200 kr är långt ifrån förbrukad och jag tror att den har 2-4 år av regelbunden användning innan den sinar.
Rakoljan som jag köpte till var ett riktigt genidrag. För vem som helst av er där ute som vill ha n behagligare rakuplevelse, KÖP RAKOLJA! En flaska på 30 ml kostar i och för sig strax under 200 kr om man köper här i Sverige (150 kr från UK) men den räcker i över ett år och är klart värt det.
Så i runda slag kostar det att raka med rakkniv 200 kr/år kontra ca 540 kr med gillette.

3) Vad händer nu?
Ja, vad händer nu. Det tog nästan 9 månader för mig att få till ett riktigt bra skum med raktvålen och fortfarande känns det som att det finns mer att förfina. Jag är nyfiken på att testa en annan raktvål. Dels för lukten och dels för att se om det går att uppnå ett ännu bättre rakskum. Jag kommer förmodligen att beställa detta i samband med nya rakblad och ny rakolja någon gång till hösten.

Så har du inte börjat än så uppmanar jag dig att börja nu!

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.