Vad gör man en regnig dag

Jag tror inte att det kommer som någon överraskning för någon att denna sommaren inte varit särskilt sommrig. Adjektiv som kall, regnig och sen är nog exempel på hur de flesta skulle beskriva den.

Idag passade in på den beskrivningen då det regnade. Det rengade, och regnade och sedan regnade det lite till. Vi hade några korta uppehåll, men innan man ens hann fundera på att gå ut så började det igen. Jag läste några tips i DN om vad man göra när det regnar. Tyvärr var inte deras lista anpassad till oss ute i någon form av semesterhus. Kolla gärna listan,den kanske hjälper dig.

Vi roade oss i alla fall med att bygga koja, läsa den enda barnboken vi hade med oss åtta gånger, leka kurragömma i ett rum på 6 x 4 m och berätta hittepåsagor. Mot sena eftermiddagen läste jag upp transkriptioner från Peppa Pig till Wollmars stora förtjusning.

image

Mys i soffan

image

En av många BRA gömmor

Nu tycker ju vi regn är en dålig ursäkt för att inte gå ut och leka med barnen. Men gummistövlar och regnställ hade varit lämpligt då och det prioriterades bort i vår SOMMARSEMESTERPACKNING!

Men lite ute blev det ändå. Wollmar passade på att bajsa två gånger på toaletten idag. Det innebar att han klarade av sin fjärde och femte gång vilket skulle firas/belönas med glass.

image

Så vi for ut och köpte glass i ett mycket tomt campingcafé.

image

På eftermiddagen fick vi åka med Mias pappa & co till Slite bibliotek och låna lite böcker inför eventuella repriser av dagens väderrepertoar.
Innan barnen skulle läggas blev det uppehåll på riktigt och vi passade på att ta en långpromenad. Så som skymningen såg ut så kändes det att morgondagens väder blir aningens bättre i alla fall.
Hoppas ni andra inte regnar bort.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.