Semester i obygden

Vi har typ glömt vilken veckodag och vilket datum det är. Vi håller på koll på måltiderna och vädret, det är väl ändå gott nog?

Jag har typ slut på mobilsurf och något djupare bloggande är svårt att få inspiration till.

Det här med semester med barn. Som med allt annat i föräldraskap finns det hela spannet av olikheter. De som backpackar i Asien och de som knappt inte lämnar hemmet på barnens första fem år. Jag tror vi kanske hamnar någonstans precis i mitten. Vi åker iväg en del, men på bekvämlighetssemestrar. Kanske beror det också lite på vår envisa vägran att köpa bil.

Min farfar bor på gotland och jag har varit här ganska mycket i min barndom. Men nu är första gången på nästan tjugo år, och min gotlandstarm suger. Jag hade velat se och uppleva en himla massa. Men vi hänger mest kring stugorna och fixar lite i trädgården, leker och läser, promenerar och håller koll på toa-tiderna för den nu helt blöjfrie snart treåringen.

Det är inte omöjligt att åka runt en massa och uppleva grejer med barnen, egentligen. Men Wilfred sover förmiddag och eftermiddag, Wollmar mitt på dan. Inget är öppet när vi vaknar sådär vid sex-sjutiden, framåt tio börjar sov-och-mat-rejset. Vi har sagt att vi ska åka taxi så mycket vi väl vill, men vi kommer oss inte riktigt för att ta oss iväg. Lata? Kanske.

Vi har aldrig sett oss som föräldrar som låter barnen helt och hållet sätta agendan i livet, men kanske är det så just nu? Vet inte om vi hade fått så mycket mer gjort om vi hade stört upp mat-och-sovklockan för mycket.

Hur funkar ni andra kring semester och upplevelser och  små barn? Hur resonerar ni?
image

Previous

Next

One Comment

  • Vi är nog ganska pragmatiska – det som funkar, funkar. Och olika saker funkar i olika perioder. När Rut var 7 månader var vi i Grekland – det skulle aldrig gått ett år senare. I bemärkelsen vi skulle aldrig orkat med det ståhejet då. Föra året var vi på charter med dem båda, funkade jättebra. När vi åker bort så brukar detta med att just åka bort vara vår mesta ansträngning – på hemmaplan är det lättare att hitta på mer, för där har man vanan och alla resurser, livet är mer format efter hemma-hänget. För oss. Så en större variation av aktiviteter är vanligare på hemmaplan, på bortaplan blir det lite mer lojt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.