Bad i innerstan

Att tillbringa sommaren i innerstan när det är riktigt varmt är inte alltid lätt. Det finns gott om platser att gå men även väldigt många personer som trängs på de olika platserna. Som de flesta småbarnsföräldrar vet så är det sällan någon bra idé att stanna hemma. Barnen blir rastlösa och börjar klättra på väggarna och så småningom är alla på dåligt humör. För vissa är det till och med varmare hemma än ute och då vill en ju bara ut. Men att stå i en stekhet park är inte heller någon tilltalade idé. Så här brukar vi göra:

1) Gå ut tidigt. Nu är så klart inte alla morgonpersoner. Men om man orkar komma igång med det samma tidigt (nu pratar vi 8-9 tiden) och komma ut så är det dels inte så varmt ute och dels inte så mycket folk ute.

2) Hitta vatten! Det finns vissa mycket populära tillflyktsorter i innerstan där de flesta tar sig och dessa blir lätt överbefolkade. Tantobadet/stranden, eriksdalsbadet och rålambshovsparken är väl några av de populäraste. Men alla dessa ställen är så klart hanterbart tomma fram till 11-12 tiden. Men det finns andra, mindre vattenhål som funkar bra för småbarnsföräldrar. På söder är några av våra favoriter norra bysistäppan och högalidsparken. Båda dessa två har plaskdammar som passar för barn mellan 1-4 år.

3) Vatten, mat och solskydd. Detta är såklart inget revolutionerande. Men vart en än går på sommaren så förenklas det hela av att ha med sig gott om vatten, något bra mellanmål (typ vattenmelon) och bra med solskydd för barnen (typ soltält för de minsta).

För vår del, som har barn som sover mitt på dagen, blir et perfekt att vara ute på förmiddagen, för att sedan vara inne medan barnen sover och äter lunch. UV-index är som högst mitt på dagen, ju. Sedan kan en vara ute igen.

Våra barns Sri Lankesiska gener visar sig dock på bästa sätt på sommaren, de har ännu till denna dag aldrig bränt sig. För andra är det kanske inte riktigt lika lätt.

Här kommer lite bilder från idag.

image

Wilfred chillar i skuggan på tantostranden

image

image

Plask och bus i högalidsparkens plaskdam.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.