Blåbärsdagen

imageVarje sommar åker vi hem till min mamma, packar en utflyktsfikapåse och promenerar iväg till skogen för att plocka blåbär. Det visade sig vara ett helt enormt bra blåbärsår, i alla fall på vårt favoritställe. Vi plockade någon timme, fikade och plockade lite till och fick med oss nästan 3,5 liter blåbär. Och då kan ni ta med två barn under tre i beräkningen, de få bär de faktiskt plockade gick liksom inte mer i de gemensamma bunkarna. Och de var inte heller fullt koncenterade på plockningen, kan vi väl säga…

imageNu har vi två stora burkar nykokt sylt och imorgon blir det paj!

Vi är inga friluftsmänniskor på många sätt, men blåbär vet vi att värdera högt i alla fall.

Wollmar stannade kvar för övernattning hos min mamma och imorgon sticker vi och Wilfred iväg på frukostbuffé. Najs ändå.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.