Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Supergod och smarrigt seg Blåbärskakapaj

Supergod och smarrigt seg Blåbärskakapaj

Supergod och smarrigt seg Blåbärskakapaj

Den godaste blåbärskakan.

Så vad gör man med alla blåbär som inte blir sylt eller fryses ner? GÖR NÅT GOTT! Och det finns massor av godheter man kan göra med blåbär. Bullar, kakor, snittar, mousser, cheese cake m.m. Idag testar vi ett mellanting mellan blåbärspaj och -kaka. Den har en härligt seg konsistens och passar utmärkt till vaniljvisp, sås eller glass.

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 2,25 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljextrakt (kan ersättas med 2 tsk vaniljsocker)
  • 1 msk ljus sirap
  • 250 g blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten, rör ner smöret, vaniljextrakt och sirap och blanda väl.
  5. Bred ut smeten, som är ett mellanting mellan sockerkakssmet och småkaksdeg, i formen.
    image
  6. Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme. Täck eventuellt med en plåt någon fals ovan efter 30-45 minuter om kakan fått tillräckligt med färg.image
  7. Servera pajen ljummen med vaniljvisp.

image

Njuuuut!

Etiketter:

2 kommentarer till “Supergod och smarrigt seg Blåbärskakapaj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *