Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Wollmar 3 år

Wollmar 3 år

Idag är det vår Wollmars 3 årsdag. Tänk att det var 3 år sedan denna spillevink kom till oss som en svullen och tilltufsad klump. Den tredje födelsedagen startade med att Wilfred, Mia och jag vaknade helt av oss själva vid 7-snåret. Planen var att skicka ner Wollmar till farmor och siya så att vi kunde fixa iordning födelsedagsbricka på sängen till honom. Men eftersom Wollmar sov ovanligt länge kunde i alla i lugn och ro ordna allt, väcka farmor och siya och komma upp och väcka honom med sång, presenter och frukost.

Wollmar fick sin efterlängtade “Brandbil, med en lång, lång stege” och lekte nästan oavbrutet med den till dess att kusinerna kom till lunch. Sedan fixade vi alla det sista inför kalaset. På eftermiddagen fick vi sedan ett härligt 3-årskalas ute i trädgården på en av sommarens få soliga dagar (ibland ska man ha tur!!).

Som ni säker märkt så har vi under den senaste veckan bakat och fixat för kalaset. Dels efter Wollmars egna önskemål och dels efter lite nya recept och idéer som vi hittat och velat testa.

Wollmars egna önskemål för kalaset var följande:

  • Popcorn
  • Kex
  • Saft
  • Banantårta med jordgubbar och massa choklad

De tre första var inga svårigheter, utan köptes liksom bara in. Wollmar hade gjort en noggrann beställning på tårtan, det skulle vara en “banantårta” men vara rund och innehålla jordgubbar och toppas med jordgubbar och choklad. Sagt och gjort. Vardera komponent tyckte han var god,  men det blev  inte så mycket tårtätning när det väl kom till kritan. Det blev mest popcorn, saft och kex för födelsedagsbarnets del.

image

För att förenkla för er vad vi bjöd på så kommer här en numrerad lista med eventuella länkar till recept:

  1. Födelsedagstårta (aka. banantårta med jordgubbar och massa choklad). Vanlig tårtbotten (enligt standard kokbok) med fruktmos på 1 banan och 200 g jordgubbar i ena lagret och vaniljkräm uppvispat med ca 1 dl vispgrädde i det andra lagret. Sedan är tårtan spacklad med vispgrädde och toppad med färska jordgubbar och chokladspån.
  2. Krusbärskaka med toscatäcke från tidningen hembakat. (Note to den som bakar: Hade inte skadat med dubbla mängden tosca)
  3. Vinbärskakor
  4. Hallonmarshmallows
  5. Chokladgodis i små vikta lådor med solfjärdrar
  6. Kex/Chokladwafers
  7. Inbakade chorizos (alltså smala chorizokorvar delade i tre bitar istället för prinskorv). Vi tycker att det är viktigt att erbjuda saltfika på kalas.

imageWollmar hade mycket svårt att somna ikväll och låg och pratade långt och länge, först med både Mia och sen med farmor och pratade om dagen och allt runt omkring. Imorgon bär det av till Stockholm igen för höstterminsstart och nya utmaningar med en ettåring och en treåring. Det ni!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *