Mustig chorizogryta med svarta linser

Här kommer ett recept som går att göra på 20-25 minuter men som mår bra att få stå och puttra lite till. Det går att variera med andra grönsaker, som broccoli, haricots verts och de svarta linserna går också att byta ut mot det ni tycker om eller har hemma (gröna, röda). Vi gjorde på svarta linser som vi malde hemma i vår krydd-/kaffekvarn. De svarta linserna (belugalinser) är lika goda om man inte maler dem men det blir mindre sjåp och snack från barnen om de är malda.

 

Ingredienser:

 • 1 gula lökar
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 röd paprika
 • 1 grön paprika
 • 300 g färsk chorizokorv
 • 1 morot
 • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
 • 2 dl vatten
 • 2 msk konc kalvfond
 • ½ dl malda svarta linser
 • 1 msk tomatpuré
 • 1 msk honung
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk salt
 • ev. 1-2 tsk soya

 

 1. Skala och finhacka löken och vitlök. Fräs på medelhög värme och börja dela, kärna ur och hacka paprikan. Skär korven och moroten i slantar. Mal eventuellt linserna i en krydd-/kaffekvarn.

  image

 2. Högvärmen och stek på paprikorna, korven, och morotsslantarna i ca 5 minuter. oregano och paprikapulver i oljan i en stor stekpanna på medelvärme, ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, kalvfond, linserna, oregano, paprikapulver och salt i grytan/stekpannan.
 3. Koka upp och låt småkoka under lock tills linserna är klara, ca 15-20 minuter. Smaka av med tomatpuré, honung och eventuellt lite soya.
 4. Servera till pasta, couscou, bulgur eller bröd.

 
image

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.