Tio år sedan

image

Nu precis i dagarna är det tio år sedan jag flyttade hemifrån, flyttade från Stockholm till en liten ö på västkusten i och med att Joseph bodde där. Det är också 10 år sedan jag började på sjukgymnastutbildningen.

Jag hade inte tänkt bli sjukgymnast. Jag hade sökt till, och kommit in på, juristutbildningen i Stockholm och hade tänkt hoppa på den. Valde sedan i sista stund sjukgymnastprogrammet eftersom Joseph pluggade biovetenskapliga läkemedelsprogrammet och verkade passionerat älska människokroppen, och det liksom smittade mig. Han har sedan dess lämnat den mer fysiologiska inriktningen av de akademiska kunskaperna, och jobbar ju mer med läkemedelslagar och annat. Jag är däremot mer passionerat intresserad av kroppen än vad jag trodde var möjligt.

Jag började sjukgymnastutbildningen utan att någonsin ha varit hos en sjukgymnast själv. Jag har aldrig varit sportintresserad och har aldrig spelat någon boll- eller lagsport vilket de flesta i klassen varkade ha gjort. Jag har också anmärkningsvärt dåligt bollsinne och avskydde skolidrotten hela grundskolan på grund av sjukt dåligt kroppssjälvförtroende och en självbild av att jag var ful och tjock.

Nu i imorgon ska jag på kurs, på samma ställe i Göteborg där jag började min sjukgymnastutbildning för tio år sedan. Och vi verkar ha fått ihop en lunchdejt, jag och de tre vännerna jag hängde med under grundutbildningens tre år.

Det känns liksom som igår när jag satt där, nervös i en ny stad och för första gången på ett upprop på en universitetsutbildning. Men mycket vatten har runnit under många broar. Ett bröllop, två barn, en magisterutbildning, många fristående kurser och nu alldeles snart en påbörjad specialistutibldning inom gynekologi och obstettrik.
Oändligt mycket bättre självförtroende nu förtiden och tacksam över att faktiskt vara tio år äldre.

Den här veckan är ändå någonslags nostalgitripp.

image

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.