Palpationsmoment

Idag kom undersökningsmomenten på kursen jag går, det som oroat mig lite.

Efter en föreläsning blev vi alla indelade i grupper, slumpmässigt sådär när den som delar räknar ”1,2,3,4,5…” och så får alla med samma nummer vara i en och samma grupp.

Jag hade hoppats på att hamna med idel obekanta, såna som jobbar i någon avkrok i landet och som jag troligtvis aldrig kommer träffa igen. Hur det gick med den förhoppningen? Sådär, va.
Vi var fyra i gruppen:

1. Jag
2. En kvinna jag hade som lärare på grundutbildningen
3. En tjej jag gick i samma klass som under grundutbildningen
4. En kvinna som har samma specialisthandledare som jag hemma i Stockholm

Men. Här kommer nu en kärleksförklaring till min yrkesgrupp.
Det finns nog inga andra så trevliga, förtroendeingivande, avslappnande, intensivt intresserade av att lära sig och passionerat intresserade av att kunna hjälpa andra som just sjukgymnaster.
Fem minuter in i träningsmomentet fick jag lägga alla tvivel åt sidan. Jag är egentligen inte blyg av mig, så det var bara att bestämma mig för att tycka att det hela var som vilket annat undersökningsområde som helst

Två minuter efter det berättade jag om sfinkterrupturen och fick ett undersökande finger upp i analen.

Och det känns inte ens konstigt.

Själv fick jag göra en undersökning där jag fick känna och hitta en muskelsvaghet och en känselnedsättning som jag aldrig kunnat hitta innan den här kursen.

Totalt sett lämnar den här kursdagen mig med en ömsint kärlek till mina proffessionskollegor och till allas vår önskan om att göra livet bättre för kvinnor där ute.

image

”Tillsammans måste vi föra kvinnors talan”.

Fysioterapeutfeminism när den är som bäst.

Comments (6)

Jag kan inte hjälpa att meningen om fingret upp i analen får mig att skratta något väldigt.
Otroligt modigt måste jag tillägga!

Jag höll på att skriva ”röven” men kände att det hade tagit bort min trovärdighet i det underförstådda påståendet att det ändå kändes hyfsat värdigt… :mrgreen:

Jag hade inte kunnat se dig gå igenom en sån här kurs dag för 10 år sedan!!! (och så är detta området eftersatt på grundutbildningen också…)

Nä! Jag sa det till en kursare idag, när vi gick till våra gamla metodrum, att hade någon sagt det här till mig under grundutbildningen hade jag väl dött…

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.