Potatis- och blomkålskaka

Idag har varit en rätt jobbig dag. Wollmar kändes hängig imorse och fick stanna hemma från förskolan, men det visade sig naturligtvis att han var ungefär lika sjuk/slak som Tom&Jerry. Jag vet att det är förbjudet att klaga över sånt, men vad är grejen med att våra barn aldrig är sjuka på riktigt sådär så att de typ sover mer än vanligt?

Jaja. Vi har överlevt dagen och idag åt vi det här till middag:
image

En potatis- och blomkålsfrittata!

Ingredienser:

  • 1 blomkål, ca 450 g
  • Överblivet potatismos, typ en halv portion. Hade funkat väl med råriven potatis (2 stycken) och en skvätt mjölk också.
  • 1 rödlök
  • 1 tsk timjan
  • olivolja till stekning
  • 4 ägg
  • 1,t tsk bakpulver
  • 100 g parmesan, riven
  • 2 msk basilika (torkad)
  •  0,75 dl sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär blomkålen i små buketter och koka i lättslatat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Skala och finhacka rödlök. Fräs rödlök tillsammans med timjan i olivoljan.

Vispa ihop potatismoset, äggen, parmesanen och kryddorna. Blanda ner blomkål och lök.

Smöra en ugnsform (ca 24 cm i diameter) och ”bröa” med sesamfrön. Häll i blomkålsblandningen.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills kakan fått lite färg och har stelnat. Servera gärna ljummen.

Vi serverade med lite överbliven kyckling och plommontomater. Jättegott!!

Och barnen åt mycket vilket var lite överraskande. Men konsistensen och rätt milda smaker kanske passade dem idag. 

Comments (1)

Åh, den här måste jag testa!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.