Chokladmuffins med Wollmar

Vi har ju lyckan av att ha två barn som fortfarande sover på dagtid. Wollmar kan utan problem sova två timmar på dagen och ändå somna prick klockan åtta på kvällen. Jag vet att de flesta treåringar inte kan det, och jag tänker inte klaga och bara tacka och ta emot så länge det varar.

Idag är båda barnen hemma och efter att vi lekparkat hela morgonen somnade Wilfred i vagnen på vägen hem. Jag och Wollmar bestämde då viskandes att vi skulle baka när vi kom hem. Sagt och gjort, vi hann baka en sats med muffins och äta några sedan de snabbsvalnat på balkonen. Och nu sover han. Hej lunchrast och skrivtid!!

Wollmars insats i bakandet var väl kanske mest detta:
image

Till 30 mindre muffins:

  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl mjölk

Vispa ihop ovanstående i en kastrull, koka upp och låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop

  • 150 g smör
  • 1 dl socker

poröst och. Tillsätt sedan

  • 2 ägg.

Blanda ihop

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver

Tillsätt chokladmjölken och mjölblandningen växelvis i skålen med smöret.

Blanda hela smeten så den blir slät och fin.

Måtta upp ca 0,5 dl smet i varje muffinsform och toppa eventuellt med något gott.

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Enkelt och gott!

image

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.