Grönkålschips

Pasta med grönkålssås är en av våra favoriträtter i vegetarisk väg. En någon testade jag att göra rätten på färsk grönkål med resultatet blev inte allt lika bra som på fryst. Den färska grönkålen har ett mycket högre tuggmotstånd vilket passade dåligt i en sås som ska vara len. Där emot har jag under en längre tid varit sugen att testa att göra grönkålschips.
Igår fanns det fina stora grönkålspaket i butiken och jag tänkte att ”Nu kör vi!”.
Det var ovanligt lätt och riktigt gott. Chipsen har en ganska besk eftersmak som man kan bli lite småtrött på efter ett tag. Men varva det med morotsstavar eller ät det till mat så är det en nyttig och klockren grej att göra.

Ett hett tips är att ta med grönkålchips till julbordet i år!

Ingredienser:

  • 200-250 g grönkål (ansad)
  • 2-4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • peppar

Så här gör du:
Om du inte köp förskuren grönkål så behöver du ansa bort den tjocka mittstamen från varje grönkålsblad.
image
De ser ut så här
Skär eller riv bladen i chipsstora bitar. Blanda grönkålen med olja i en bunke och salta och peppra sedan.
Rosta i ugn på 200 C i 15-20 minuter (kortare tid om du har varmluftsugn) tills dess att grönkålen är frasig och knaprig.

image

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.