Frasiga bönbiffar

Frasiga bönbiffar

Riktigt goda frasiga bönbiffar

Riktigt goda vegetariska recept är svårt att komma över och därför vill vi verkligen dela med oss när vi lyckas hitta något som är extra gott och välbalanserat. Dessa vitabönbiffar har en god smak av parmesan som även bidrar med en härlig sälta. Servera med ugnsrostade rotsaker och komplettera gärna med en grönsallad och/eller grönkålschips.

 

Ingredienser:

Vitbönsbiffar –

  • 150 g parmesan
  • 2 burkar stora vita bönor (á 240 g avrunnen vikt)
  • 2 st ägg
  • 2 msk majsstärkelse (maizena)
  • 2 msk torkad basilika
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • olivolja

Tzatziki –

  • ½ gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar

Så här gör du:

Börja med tzatziki –
1) Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnhuset. Riv gurkan grovt, salta, blanda och låt stå i en skål och vattna ur i några minuter.
2) Krama ut vattnet från gurkan och blanda sedan gurkan med pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Ugnsrostade rotsaker (1 – 1,2 kg blandade rotsaker) –
3) Skär dem i skivor eller klyftor, blanda med olja, salt, peppar och eventuellt annan krydda enligt preferens. Rosta dem i 30-40 minuter på 225 C och rör om efter 2/3 av tiden.
Vitbönsbiffar –
4) Riv parmesanosten på ett rivjärn. Sila av och skölj bönorna i kallt vatten.
5) Mixa bönorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet.
6) Forma biffar med vattensköljda händer eller med två matskedar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min.

 

wpid-wp-1445769393366.jpg

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.