Stoppa inte äppelbitar i näsan Wollmar

Igår hände en besynnerlig sak. Wollmar hde kommit hem från förskolan. Mina föräldrar var på besök så det blev ganska mycket lek och bus och när Mia kom hem så åt vi middag. Efter middagen fortsatte leken någon timma och till slut satt vi i pojkarnas rum och lekte ”banankalas”. Wollmar var radioapan och jag fick vara radioapans lodjurskompis Tassa. Efter ett tag kommer Wollmar, förlåt, Radioapan fram till mig och säger:

”Tassa! Jag har fått en STOR bit äpple upp i näsan”

Jag spelar med i leken och föreslog att jag kunde hålla för ena näsborren och då kunde han på ett bananigt sätt blåsa ut  äppelbiten. Sagt och gjort så satte jag fingret på hans ena näsborre och han fräste. *PLOPP* sa det och han höll upp handen. Till vår (de vuxna i rummet) stora förvåning så låg det en ärtstor äppelbit i näsan. På RIKTIGT!

image

7 timmar i näsan äppelbiten. Myyyysigt!

När förvåningen och skratten lagt sig frågade jag Wollmar när han fick det där. ”När vi hade fruktstund”, svarade han glatt. Alltså vid 9:30-10:00 tiden. Jag fortsatte med utfrågningen och undrade om han berättat för sina pedagoger att han gått omkring med en äppelbit i näsan. ”Näää, jag har inte berättat för någon annan än till DIG Tassa!”. Lyllos jag!

Farmor frågade senare hur det kom sig att han fick en äppelbit upp i näsan. Då berättade han att han stoppat upp den där. Hmmm… jag känner på mig att detta kan komma att hända igen. Vem vet, nästa gång är det kanske en köttbulle?

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.