Adventskalender – 2

Den andra december och dagens ”lucka” handlar om vad din bäckenbotten önskar sig i julklapp.

  1. Att du ska göra dina knipövningar. Kanske det är dags att ladda ner TÄT-appen och se till att övningarna blir gjorda? Bäckenbottenträning är inte bara för oss mammor med förlossningsskador. En stark bäckenbotten förbättrar sexlivet, hjälper dig att hålla tätt även under press och ger dig en god grund för annan träning.
  2. Träningsredskap för bäckenbotten om du vet att det kommer hjälpa dig att motivera dig. Jag har själv erfarenhet av dessa, har ni läsare några andra tips?
  3. Att du ska slappna av. Träna avspänning i hela kroppen dagligen, så kan du med tiden träna in att slappna av även i en spänd bäckenbotten. Andas med magen. Försök att minska på spänningarna även i kroppens inre muskler. För dig som har problem med spänningsvärk i underlivet kan avspänning vara en del av lösningen.
  4. Att du ska hitta en träningsform som är snäll mot din bäckenbotten. Hård crossfit och pass med mycket hopp är det kanske inte. Pilates, yoga, hoppfria klasser på gymmet? Tänk att bäckenbotten-snäll träning inte bara är för tanter.
  5. Att du ska boka det där besöket som du kanske dragit dig för… ta chansen inför det nya året när ”nystarts-känslorna” är starka och boka en tid hos en gynekologs eller hos en fysioterapeut som kan göra en bedömning av din bäckenbottenstyrka så att du kan få individuellt anpassade råd och träningsövningar.

Related Posts

Comments (6)

Jag har en deal med mig själv att jag gör knipövningar när jag läser denna bloggen, har fungerat bra i några månader nu. Man blir ju påmind! Ingen press, men min bäckenbottenstyrka är alltså avhängig på att ni fortsätter skriva 🙂

Haha! Grymt!!

Jag har tränat med de de knipkonerna med vikter efter att du tipsade om dem på ”träning för nyblivna mammor”. Tycker att de byggt och styrkan rejält! Och hjälpt till att hitta knipet lite lättare. Tack för tipset 🙂

Vad härligt att du känner effekt!

Jag knep nu när jag läste! 😀 😀

Grymt!!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.