Adventskalender – 19

Vi drar till västkusten över jul och njuter av salta vindar och  hönökakor bakade i vedeldad ugn.

Men alla ni andra behöver inte gå utan detta gudagivna bröd. Här är recepetet på hönökaka anpassat för att baka i vanlig ugn.

Varsågoda!

Comments (4)

Kul att det här kom just idag när jag hade planerat in mitt hönökaksbak!
För en amatör funkar det helt okej utan vare sig kruskavel, nagg, brödspade och baksten..

Kul! Kör du på många många plåtar eller skjuter du in dem i ugnen med en atlas?

Jg använde de tre plåtar hemmet kunde uppbringa och la resten på bakplåtspapper. Pga en logistikmiss blev det så att några av kakorna på papper hamnade på en redan varm plåt, men jag tyckte inte det gjorde någon skillnad jämfört med kall plåt.
Jag orkar inte bry mig om att vända heller och tycker att färgen på undersidan blir helt okej ändå.
Bäst var att ha dem långt ner i ungnen men inte längst ner.
Filip tyckte att det blev riktigt lyckat, och det är svårt att tänka sig något annat med vitt mjöl, smör och socker, men vi har å andra sidan inga riktiga vedungskakor att jämföra med.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.