Nu var glada julen slut

Så var julhelgen och julledigheten över för den här gången då. Joseph och barnen är hemma och jag ska jobba. (Tur att det är en väldigt kort vecka och att jag snart får långhelg med dem…).

Vi har en vattenkokare som gör ett högt pipljud både varje gång man trycker igång den och när den är klar. Vi har aldrig fattat varför, är det en säkerhetsgrej? På vilket sätt i så fall?
Jag har råkat komma åt vattenkokaren TVÅ gånger nu på morgonen. Den startade (piiiiip) och kokade upp (piiiiip), två gånger om. Ett under att båda barnen fortfarande sover.

Jag ska springa till jobbet och eftersom det nu plötsligt blivit vinterväglag ska jag testa att springa med dubbar. Känns lite läskigt, fast den naturligtvis borde vara läskigare utan. Och jag har sprungit hela vintrarna igenom förut.

Det är alltid lite mysigt att jobba mellandagar, och för den delen också mitti sommaren. När rutinerna ruckas lite på, vi är halva styrkan på plats och eventuellt inte heller tjockt i kalendern så att en kanske har tid att sitta ner och prata med kollegorna en aning mer. När jag jobbade med hemrehab minns jag att vi hade sjukt svårt att fylla våra kalendrar i mellandagarna, VEM vill ha hembesök av sjukgymnast och arbetsterapeut när en knappt har hunnit svälja julknäcken liksom? Men å andra sidan skickades det hem folk från sjukhusen ganska friskt i mellandagarna, så vi gjorde en del akuta besök hemma hos folk som behövde hjälpmedel.

Vad gör du i mellandagarna? Du som jobbar, känns det pestigt eller lite mysigt?

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.