What the f*ck TV4!

Idag morrar jag och större delen av Sveriges sjukgymnaster inom “Kvinnors hälsa” över det kompletta skitsnacket som en PT levererar på TV4 idag och kallar det “Bäckenbottenträning”. (Tack Emma för att du uppmärksammade oss på det!). Jag kanske mest av allt riktar min frustration mot riksmedia som inte vet att göra sin bakgrundscheck först för att få reda på att de kan presentera vettiga och vetenskapligt förankrade råd.

Jag är inget fan av fula ord överlag, men WHAT THE EFFING F! är det här för skit??

Visst tusan är det någon slags träning, men bäckenbottenträning är det inte. Och om nyförlösta kvinnor och kvinnor med bäckenbottendysfunktion får för sig att det där DET DÄR de ska göra för att få minskade symtom så kommer Sveriges gynekologer få mer att göra om några år.

Nästintill hälsovådligt.

Gudars.

Vem kan svara på frågor om bäckenbotten?

En gynekolog. En nischad sjukgymnast. En barnmorska.

Nu kommer ilskeversaler: EN EFFING PT KAN DET INTE.

Och hör sen. 

 

 

Previous

Next

6 Comments

  • Herre gud! Så dåligt, orkade inte ens titta klart utan stängde av efter 1 min, behövde inte se mer än jämfotahoppen kände jag! Skrämmande

    • Jag men eller hur. JÄMFOTAHOPP. Gemene kvinna som någonsin fött barn an typ lista ut med lilltårna att det inte är sådär toppen för bäckenbotten.

  • Ja, herregud! Tänk om de bjudit in dig istället! Tänker ofta på hur sällan tidningar och tv faktiskt anlitar fysioterapeuter när det gäller tips om träning för tex gravida eller vid ryggsmärta. Gång på gång tas det utrymmet av naprapater, PT’s och anda “träningsexperter”. Vi fysioterapeuter måste bli bättre på att kliva fram och visa vad vi kan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.