Nattninja och daggecko

Om nätterna är jag en ninja. En tyst och smidig ninja som obemärkt rör sig omkring i lägenheten i nattens mörker. När någon av barnen gråter eller är ledsna på natten är jag hos dem snabbt som blixten och nattar om (främst Wilfred, eftersom Wollmar snarare kommer till vår säng när han blir ledsen). Efter omnattningen  far jag ljudlöst genom lägenheten och landar mjuk och elegant i min säng för att somna om.

Men så fort min väckaklocka ringt och det är dags att gå upp händer något märkligt. Jag får fotsvett. Lite pinsamt att prata om kanske, men det är inte fotsvett i någon överdriven mängd. Men det är just tillräckligt att annullera min förmåga att röra mig ljudlöst på golvet. I stället för att vara en smidig och ninja så låter det som att mina fötter smackar i sig frukost för varje steg jag tar. Det är som att jag fått en geckos fötter som fäster till vilket yta som helst (men de ger mig tyvärr inte förmågan att klättra på väggar och tak).

 vs 

Lösningen är så klart strumpor, men oftast har jag lagt alla kläder som jag ska ha för dagen i badrummet så att jag kan ta på mig dem utan att väcka barnen om de hamnat i vår säng. Ibland är jag tillräckligt bright att lämna strumporna i rummet kvällen innan så att jag kan ta på dem innan jag lämnar sovrummet.

Men vem vet. Jag är kanske bara så trött om nätterna att jag inte alls har en aning om hur mycket ljud jag alstrar eller till hur osmidig jag är. Men man kan alltid drömma.

Vill ni läsa mer om ninjan Josephs äventyr kan ni kolla in detta inlägget: “Ninja in the dark”.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.