Dagens föräldratips och nätpanik

image

Här ser ni INTE en halv gurka. Wollmar åt nämligen upp hela halvan alldeles nyss.

Till det här föräldraknepet behöver du:
Ett barn med någolunda finmotoriska skills
En halvtimme kvar till middag
En gurka
En skärbräda
En lilleman (ni vet en sån där ”storkökssmörkniv)

Instruktioner:
Fråga barnet ”Vill du hjälpa mig att laga maten? Vi behöver skära gurka!”
Visa sedan barnet hurdana skivor/bitar du vill ha. Låt barnet jobba under eget ansvar en stund.
Sedan kan du försynt säga att barnet gärna får smaka lite.

Resultat:
Barnet äter en himla massa grönsaker som den annars inte skulle ätit
Du får tid att förbereda middagen

Win.

Och mer seriöst, på riktigt. Det bästa vi någonsin gjort är att börja skära och ställa fram olika grönsaker 20 minuter innan resten av maten är klar. Det har hänt att barnen ätit haricot vertes som att inte inte fanns någon morgondag. Bara det, liksom.

Jag vet att det här knepet inte fungerar på barn som har för vana att tillbringa typ 5 minuter vid matbordet, eller för barn som kanske äter mycket lite i urpsrungsläget. Om en som förälder får välja mellan 5 cm gurka och 5 pastaskruvar, skulle jag alla gånger gå för pastaskruvarna. Förstås.

För övrigt kan jag också informera om att efter barnet inmundigat 15 cm gurka, kyckling och ris, också fick tisdags-panik-fika en sån där gigantisk muffins på café. Vi insåg nämligen att vår router gått till de sälla cyberrymderna och att vi tämligen akut behövde en ny. Hela familjen drog iväg till Skrapan och medan Joseph gick in och router-botaniserade, gick jag och barnen och nödfikade. Vi trodde liksom att det skulle ta lång tid, men jag och barnen hade knappt ens hunnit sätta oss innan Joseph och nya routern kunde ansluta vid fikabordet. Wollmar frågade mitt under fikastunden om chokladmuffins är nyttiga. Vi försökte svara med lite näringslära på en treåringsnivå men avsluta med att saker kan vara nyttiga av olika anledningar. Ibland är tisdags-akut-router-inköpsfika mycket nyttigt.

Nu ska vi utnyttja vår nätuppkoppling med att fixa kommande matveckas inköp. Land på tur: Ecuador.
Berätta något du vet om Ecuador!!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.