Matplanering med lite påskspecial

OK. En kort summering av de senaste matveckorna. Den Koreanska veckan var helt outstanding! Så himla god mat och lätt att göra. Alla rätter var kanske inte direkt storhits hos barnen, men det var helt klar gångbart. Ecuador-matveckan har dock varit något av en besvikelse. Några rätter var helt OK men andra var rätt så skumma. Dessutom framkom det under veckans gång att Wollmar verkligen inte tycker om spiskummin, vilket det skulle vara i nästan alla recepten. Men det var kul att testa.

Helgen som nu passerat så har vi haft mina föräldrar på besök. Då har vi bjudit på nedanstående:

Helg med mina föräldrar på besök:

Kycklingpasta

Canneloni med köttfärs

För veckan som kommer fortsätter vi med lite mer ”gott och blandat”.

Veckodagarna:

Korvsoppa

Enkel wok med nudlar och stekt ägg.

Lax med pankotäcke

Claudins låda

Påskhelgen:

Långfredag: Enkel matig makrillsmacka

Bidrag till påskknytis med storfamiljen: Påsklamm-racks, påskbröd och påsksallad.

Vi orkade inte planera hela påskhelgen nu, så det kommer få bli lite spontaninköp då. Vi avskyr sånt, vad köper en när en står i butiken utan färdig inspiration liksom? Tips på din bästa påskmat, ja tack!!

 

Som en lite tidig födelsedagspresent fick vi denna boken av mina föräldrar.
Brasil! : det bästa brasilianska köket

Så det kommer nog en Brasse-vecka inom kort!

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.