Dåligt val av aprilskämt, Fysiken!

image

En vän från Göteborg tipsade om detta. Tydligen gjorde hennes gym Fysiken bäckenbottenträning till årets aprilskämt.

JAG BLIR SÅ TRÖTT.

Som min vän skrev:
Tänk om det kunde få vara okej att prata om en av kroppens viktigaste muskler i friskvårdsträningssammanhang 2016?
Tänk om seriös och bra fysisk träning också kunde ta ansvar för att bjuda på ett grymt bäckenbottenpass?

20% av alla kvinnor kommer någon gång opereras för framfall. 80% lider åtminstone i perioder i livet av inkontinens.
98% av alla mina patienter är kvinnor mellan 20-40 år. Ofta träningspersoner, som inte vill något hellre än att komma tillbaks i löpspåret eller till gymmet. Vad tror vi att en kvinna som bara lääängtar efter att kunna börja träna på gymmet igen, men i dagsläget hindras av bäckenbottendysfunktion, känner då hennes gym aprilskämtar om just detta? Jag tror denna slags aprilskämt bidrar till skuld, skam och stigmatisering. SNYGGT JOBBAT.

BÄCKENBOTTENTRÄNING är inte ett skämt. Och riktig seriös träning och friskvård ska väl ha holistisk syn på människan, och där innefattas väl bäckenbotten? Nä, för kunskaperna om kvinnor och deras holistiska hälsa är tydligen för låg, så att det fortfarande nästan blir lite högstadieaktigt fnissigt att prata om kvinnors underliv. Så himla lågt.

(Sist jag röt ifrån gällande något liknande var typ för ett år sedan, och anledningen var detta inlägg som var en reaktion på världens bästa hejhejvardags-Louise. Det var faktiskt det inlägget som senare gjorde att vi fick IRL-kontakt och nu träffas då och då och smider planer om ett gemensamt projekt. Det är ändå fint att tänka på)

Men vad säger ni läsare? Borde inte kvinnors bäckenbottnar vara högre värderade än att vara årets aprilskämt på gemene gym?

Edit: Jag fick mejl från Fysiken och de väljer nu att ta bort inlägget för att ingen ska ta illa vid sig. De menar också att de erbjuder träning, kurser, föreläsningar och workshops som berör just ämnet bäckenbottenträning och att det skämtsamma var att de skulle hålla ett “knip-pass a la 80-tal” och inte att skämta om bäckenbottenträning på någons bekostnad.

Skönt det i alla fall.

Previous

Next

3 Comments

  • Vi på Fysiken beklagar givetvis att detta skämt tolkats på ett missvisande sätt. Vår önskan är att medlemmar mycket väl vet om att vi erbjuder träning, kurser, föreläsningar och workshops som berör just ämnet bäckenbottenträning. Dock inte i ett gruppträningspass som var populärt på 80-talet då vi idag har mycket större kunskap och kände därför att det kunde vara tillåtande att våga skämta om detta 80-tals pass.
    Vi har full respekt för att många kvinnor lider av problem med sin böckenbotten och deras problem är ingenting vi menade att skämta om. Vi har tagit ner inlägget för att ingen mer ska ta illa vid sig.

    /Sara på Fysiken

  • Jag tränar på Fysiken och såg “skämtet” 1 april. Tyvärr har jag, trots många års medlemsskap, aldrig sett eller hört något om den bäckenbottenträning som de erbjuder enl kommentaren ovan 🙁 Tur att jag hittat till denna blogg som fick mig att ta tag i min bäckenbottenträning och förhoppningsvis kan jag snart träna allt jag vill på Fysiken utan att vara orolig för läckage…

    • Men åååh! Det är så jag blir gaaalen… Hoppas din bäckenbottenträning snart ger effekt! Säg till om du undrar något bäckenbottenrelaterat som jag kan hjälpa till med. Heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.