Tipsa mig om träning

En av anledningarna till att jag sällan läser träningsbloggar är för att jag inte orkar med alla ickevetenskapliga påståenden om alla olika slags övningar och vilka muskler de tränar och vilka som är bäst etc etc. Jag har dock  den senaste veckan faktiskt bestämt mig för att bita ihop och försöka svälja min irritation över de rent anatomiska felaktigheter jag eventuellt kan reagera på, för jag VILL ändå kunna ta in inspiration från andra människor som jobbar med träning som ett väl utarbetat hantverk.

Så, shoot: era bästa tips på personer och konton att följa på youtube, instagram och bloggar för att få inspiration? Jag tänker alltså inte för min egen träning, har så eländigt fullt upp med löpningen just nu att jag bara klämmer en mycket pliktskyldig gymträning mellan varven.

Utan jag tänker patientträning, så liksom inte några tyngdlyftningskonton om ni fattar. Visst träffar jag människor av alla sorters träningsgrad, men de flesta av mina patienter är ju typ flerbarnsmammor 35+ med lite småkrämpor här och var och inte supermycket tid för träning på anläggning.

Och jag ORKAR inte med folk som håller på med en massa diettrams eller hashtaggar typ #livsnjutning för en chiapudding eller tvåsalladsblad i kors.

Så, till världens mest kräsna kroppsnörd… har ni några tips?

 

 

Comments (7)

Jag har precis börjat följa yogagirl på insta, men annars vet jag inte… 🙂

Får spana in!

Petra Månström på http://blogg.mama.nu/petramanstrom/ läser jag gärna.
Hon verkar ha en sund inställning till både träning och mat tycker jag. Det är tydligt att hon gillar båda delar. Dessutom har hon just fått barn och funderar en hel del över det, även här utan att skriva någon på näsan.

Tack för tips! Jag tyckte jättemycket om henne ett tag, men blev SUPERPROVOCERAD när hon ifrågasatte råden om att inte träna för hårt, för tidigt efter graviditeten på ett så väldigt knepigt sätt. Jag har inte riktigt hämtat mig sen dess, tyckte verkligen att hon uttryckte sig problematiskt… (Det är det här inlägget jag irriterade mig på: http://petramanstrom.se/2015/11/30/nej-promenader-ar-kanske-inte-alltid-the-shit/) och skrev sedan det här när jag irriterat mig länge nog: https://bakingbabies.se/2016/01/30/fragor-_om-_lopning_efter_graviditet/. Men om jag nu ändå är inne på att aktivt sluta störa mig så mycket på ”folk” så kanske jag ska ge henne en chans igen…

Aj då!
Själv brukar jag tänka att gillar jag 80-90% så får jag ha överseende med resten. Men om man blir superprovocerad så kan det ju vara lite för mycket.

Du har helt rätt. Jag är överdrivet stingy ibland!!

Jag vet inte om jag rekommenderar det egentligen…..tycker damen i fråga är lite tja….vet inte hur jag ska uttrycka det. Jag irriterar mig en del på det jag läser. Kanske är det tonen som liksom utgår från att alla kvinnor är soffpotatisar som ska hejjas och peppas fram i bästa pekfingerstämning… Men jag läser ändå ibland, hon kan ju en del om träning den där Olga Rönnberg.
I övrigt skulle jag också gärna vilja ha tips på bra träningsbloggar skrivna av kunnigt folk. Hittar du fler – gör gärna ett inlägg.
Tack för din blogg – ny här och hittar massor av nyttiga saker!

//Mia

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.